Jovink & de Voederbietels:

 

 

Jovink & De VoederbietelsIn het voorjaar van 1992 besluiten Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink om samen muziek te gaan maken, de achternamen worden aaneen gesmeedt en het Jovink-dujo is een feit, terwijl de grote vriendengroep uit Hummelo als publiek dient, zij noemen zich de "Voederbietels".
Het eerste jaar worden her en der muzikanten geronseld om (ongeoefend) mee te doen bij de opgetredens.

Waanzinnige ideeën worden voor de eigen evenementen verzonnen en uitgevoerd, het zijn er teveel om op te noemen. Zo springen ze o.a. met de gitaar om de nek uit het vliegtuig!

Jovink & De VoederbietelsIn 2001 bereikt Jovink voor het eerst de MegaTop 100 met de single "Noadöst".
Jovink is meerdere malen te zien op de landelijke dwangbuis bij Top of the Pops.
Ook andere CD's van Jovink bereiken de MegaTop 100: "Werken Is Mien Hobby (Moar Now Effen Niet)" en "Klasse, Goed Te Passe".
Geen enkele single krijgt veel airplay, maar de laatste wordt waarachtig een paar keer gedraaid door 3FM.
De single "Luie Flikker" belandt van nul op de tweede plaats(!) in de Single MegaTop 100.

 

Band zonder Banaan:

 

 

Band Zonder Banaan in actieHet is allemaal begonnen toen een tiental jaren geleden een kerstviering moest worden opgeluisterd: de oerknal van de Band Zonder Banaan…! Inmiddels heeft deze zevenkoppige dwaze band afkomstig uit Volkel en Uden al vele mensen versteld doen staan.

Met een mix van metal en meligheid wordt elke zaal, feesttent of festival omgetoverd in een groot feest. Wat je ziet zijn onmogelijke acts, volop theater en gekkigheid. Wat je hoort zijn ongepolijste d(r)euntjes en verder veelal eigen werk, met een duidelijk herkenbaar BZB-geluid.

Lowlands, Pinkpop en Parkpop; de Band Zonder Banaan kwam, zag en overwon. Het gaat dus goed met deze "Circusband" waarvoor de belangstelling nog steeds groeit en die, zolang alles wordt platgespeeld, niet lijkt te stoppen.

Band Zonder Banaan in actieVan de in september 1997 in eigen beheer verschenen CD "De Baksteen Van De Samenleving" zijn inmiddels 14.000 (!) exemplaren over de toonbank gegaan. En de opvolger "Eeuwig Duurt Het langst", welke werd gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso heeft inmiddels de inhaalrace Ingezet. Later verscheen "Het Feest Zonder Fruit - Unplugged", die live is opgenomen met publiek in een rokerig café in hun home-town Volkel. Dit album vormde de basis van de succesvol verlopen theatertour eind 2002 en begin 2003.

De Band Zonder Banaan karavaan trekt thans door het land ter promotie van de zojuist verschenen CD "De Muur", die op ludieke wijze ten doop werd gehouden in de snackmuur van benzinestation De Lucht langs de A2. Het album bevat 15 nieuwe "vette tracks", welke verwerkt in een wervelende show live uit de speakers en van de bühne knallen. Komt dat zien…!

 

The Tribute to the Cats Band:

Bands uit het verleden leven voort via radio of televisie, maar ook doordat fans en nieuwe bands aandacht schenken aan hun oude helden. Het is dan ook prachtig dat er weer een bootleg band opduikt die in de sporen treedt van een grote popgroep. In 2003 ging de eer naar de Cats; de roemruchte Volendammer succesformatie, die hit na hit scoorde en bijna altijd in de Top 10 van de nederlandse Top 40 te vinden was. Vaak zit je voor de radio en hoor je ze nog voorbij komen, die oude successen van ‘The Cats’ uit Volendam. Een band die eigenlijk niet meer weg te denken valt uit de nederlandse popgeschiedenis. Voor deze vijf jongens begon het allemaal in het midden van de jaren ’60.